Hur avslutas ett framgångsrikt VLCD-program?

Det finns alternativ

Vi kan erbjuda tre alternativa kostmodeller efter avslutat Express Diet-program. Modellerna syftar till att ändra matvanorna och därmed möjliggöra viktkontroll. Tiden efter viktminskningsprogrammen är det mest kritiska skedet i viktminskningen och påföljande viktkontroll. VLCD-programmet är ett av de mest effektiva och snabba sätten att gå ner i vikt och samtidigt minska hälsoriskerna i samband med fetma. Men för att hålla viktökningen under kontroll efter Express Diet-programmet måste du veta vad du har framför dig och fatta rätta beslut.

Det finns ingen återvändo

VLCD-programmen initierar en förändring som minskar hälsorisker och återställer vävnaders funktion mot normalt tillstånd. För att undvika att vikten studsar tillbaka dit du började innan Express Diet-programmet måste du göra upp en plan för hur du ska gå vidare. Vi har förberett ett par alternativ för att enkelt och behändigt kunna bibehålla den uppnådda vikten. Målet är att upprätthålla god blodsockerkontroll och mättnadskänsla.

Vad är viktigt med en diet man följer i minst ett år?

Programtiden är minst ett år. På basis av undersökningar är det väl känt att efter effektiv viktminskning är risken under flera år stor att vikten studsar tillbaka. Detta fenomen är förmodligen bekant för oss alla. Det har hänt, om inte för dig själv, åtminstone för många i kretsen av bekanta eller kompisar.

Ett år kan man kämpa emot, men begären tar över och återgången till utgångspunkten börjar.

Ju multiprofessionellare utredningen av temat är, desto fler orsaker uppenbarar sig.

Flexibilitet behövs

Grunden till framgångsrik viktkontroll är flexibilitet i attityder och målsättning. Dagarna är olika, på diverse tillställningar och kalaser bjuds det mat som egentligen inte hör till din kost. Om du är väl motiverad kan du vara bestämd i sådana situationer. Men om du känner dig väldigt frestad, var flexibel, passa på och njut av stunden. Men detta förutsätter att du inte börjar föra en inre diskussion om dålig självbehärskning, såsom jag klarar inte av det, jag ger lätt efter, det är lätt att övertala mig och så vidare.

Förutsätter beslut

Innan du börjar din VLCD-diet, planera starten så att du har möjlighet att vila under de första dagarna, om ditt tillstånd kräver det. Planera programtiden i förväg och samla krafter för att genomföra programmet.

Försök minnas VLCD-dieten som en fin upplevelse. Lär dig vara flexibel när du börjar en kolhydratsnål diet. Njut också av det goda, det har ingen betydelse för viktkontrollen.

VLCD -> LCD-program

Från VLCD-program är det lätt att övergå till kolhydratsnåla dietmodeller (LCD) eftersom kroppen har anpassat sig till låga mängder kolhydrater. Samtidigt har känslan av mättnad dämpat känslan av hunger.

Här är några rekommenderade kostmodeller som fortsättning på VLCD-programmet.

Var flexibel även på resor och helgdagar

Fundera i förhand på hur du kommer att göra vid olika tillställningar där det bjuds på mat. För en anpassningsbar kropp kommer förändringar i kosten inte att orsaka problem. Efter återgången till vardagen är det lätt att gå tillbaka till den normala kosten.

Enskilda perioder av mycket ätande får ofta vikten att öka, men i huvudsak är det fråga om vätska som samlas i kroppen. Den normaliseras igen inom en vecka, till exempel efter utlandsresor eller helgdagar.

Inlagringen av fett i kroppen är en långsam process och kräver ett kontinuerligt energiintag som överskrider konsumtionen.

Nopeat painonnousut

Nopeat painonnousut ovat pääosin vettä. Näiden nopeiden painonnousujen ongelma on se, että ihmiset reagoivat kuin paino jatkaisi samaan tahtiin nousua, mikä tietysti tarkoittaisi suurta painonnousua pienessä ajassa, mutta harvalle näin käy.

Lihominen usein vuosien projekteja

Lihomiseen kuluu keskimäärin vuosia tai jopa kymmenen vuotta, näihin vuosiin sisältyy juhlia, ulkomaan matkoja, jouluja ja niin edelleen.
Se tiedetään, että jos arkiliikunta ja aktiivinen liikunta pysyy aivan samalla tasolla vuosien ajan. Samoin jos energian saanti pysyy muuten samana, jolla paino pysynyt muuttumattomana vuosien ajan, siihen tilaan lisätään yksi täytekeksi (n. 100 kcal/kpl) pysyvästi, paino voi nousta 5 kiloa vuodessa. Jos tämän mallin mukaan jatketaan, 10 vuodessa lukema voi siis olla teoreettisesti useita kymmeniä kiloja. Näin ei kuitenkaan käy vaan kohoava paino lisää energian kulutusta. Mitä korkeampi paino on sitä enemmän liikkuminen kuluttaa. 

 
 

Leader Foods Oy
Virkatie 8, 01510 Vantaa
Tel. (+358) 09 8364 7310

Kontakta oss
info@exd.fi (konsument)
tuki@exd.fi (återförsäljare)

@expressdietsuomi
#expressdiet