Haastattelussa: Jari & Riitta

Paino haltuun terveellisin keinoin

Kolme kuukautta Express Diet -ohjelman jälkeen on paino hallussa molemmilla ja huikea määrä kiloja lähtenyt eikä yhtään ole tullut takaisin! Sekä Riitta, että Jari ovat innostuneita ja tyytyväisiä tuotteisiin ja niiden toimivuuteen. Liikkumisen ilo on palannut normaaliin arkeen ja Express Dietin tulokset motivoivat molempia valtavasti.

Runsaasti syötävää vähillä kaloreilla

Express Diet -tuotteita sai syödä viisi pussillista päivässä ja aamupuuron jälkeen omaan tahtiin. Päivittäinen kalorimäärä oli 800 kcal tai alle. “Tuotteet olivat yllättävän hyviä, kun mielikuva diettivalmisteista oli aivan toinen. Express Diet patukat olivat hyviä, samoin puurot sekä vegepasta. Yhden patukan sai syödä päivässä, se oli hyvä lisä paloiteltuna kahvin kanssa ja korvasi pullan tai pikkuleivän! “ Riitta ja Jari kertovat. “Kaiken kaikkiaan nämä olivat oikein ruokaisia ja maukkaita enkä nähnyt juurikaan nälkää koko aikana” lisää Jari. Jaksoon mahtuivat isänpäivä ja Halloween kakkuineen, mutta ne eivät kahden hengen taloudessa tuottaneet ongelmaa dieetissä.

 

Kadonneet kilot

Aluksi Riittaa vaivasi pieni päänsärky, mutta se hävisi nopeasti. ”Kärsin myös migreeni peräisestä päänsärystä, en ole siis ihan varma liittyikö särky dieettiin” sanoo Riitta. Jari koki aluksi näläntunnetta, koska vanhojen tottumuksien mukaan mm. annoskoot olivat todella isoja aikaisemmin. Molemmilla oli toiveena painonpudotus ja se onnistui upeasti! Yhteensä pariskunta tiputti 8 viikon aikana 22 kiloa – Riitta 7 kiloa ja Jari 15 kiloa. Riitalta paino putosi vielä 3 kg Express Diet – ohjelman jälkeen.

 Painon pudotuksen myötä ”Nivelet voi paremmin, polvien rasitusvammat ovat hävinneet. Kaikki liikkuminen on huomattavasti helpompaa ja olo on paljon energisempi ja virkeämpi ja jaksaa tehdä asioita.” kertoo Jari. ”Kuorsauskin on loppunut” iloitsee Riitta. ”Haju- ja makuaisti ovat paljon herkempiä” toteaa Jari.

Hyvien valintojen kautta muutokseen

 Jatkossa pariskunta aikoo keskittyä ruoan laatuun, lisätä liikuntaa ja seurata painoa. Express Diet -tuotteet ovat käytössä myös tarvittaessa. Molemmat suosittelevat tuotteita lämpimästi kaikille, joilla on haasteita painonpudotuksessa. “Nämä tuotteet toimivat”.

Siirtyminen ”normaaliin” ravintoon ei ole tuottanut ongelmaa pariskunnalle. Molemmilla on ohjelman jälkeen ravinto- ja ateria tietoisuus lisääntynyt. “Olemme oppineet tunnistamaan kylläisyyden ja olemme myös herkutelleetkin useamman kerran” kertoo Jari.

Riitta painottaa dieetissä myöskin mentaalista puolta. ”Omassa päässä on tärkeää tehdä selväksi mitä haluaa ja pysyä siinä. Kun on tarpeeksi halua, tulee tuloksia ja niin motivaatio säilyy.”. ”Pienten hyvien valintojen kautta muutokset tapahtuvat. Itselle tätä tehdään.” toteaa Jari.

Kadonneet kilot

Pienikin painonpudotus laskee sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Erittäin niukkaenergiset ruokavalionkorvikevalmisteet (VLCD) kuuluvat myös Käypähoitosuosituksissa lihavuuden hoitoon. Kun paino putoaa, verensokeri- ja kolesteroliarvot laskevat, verenpaine putoaa ja insuliiniherkkyys paranee. VLCD-tuotteilla laihduttaminen on mukavaa ja nopeaa. Pariskunta mukaan lukien jokaisella 12 hengen ryhmäläisellä näkyi positiivisia muutoksia monissa terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavissa veriarvoissa. Vyötärörasva haittaa tärkeiden sisäelinten toimintaa ja on metabolisen oireyhtymän riskitekijä. Ryhmäläisillä muutos oli merkittävä ohjelman loputtua. Kehon rasvojen määrä putosi 20 %, painoindeksi laski 12 % ja vyötärön ympärysmitta kapeni 9 cm. Kohollaan olevaa verensokeria pidetään yhtenä diabeteksen riskitekijänä. Testiryhmäläisillä verensokeri laski keskimäärin lähelle suositeltavaa arvoa (paasto verensokeri putosi 6,1 mmol/l :sta 5,4 mmol/l :n). LDL-kolesterolia pidetään haitallisena kolesterolina. Sen arvot putosivat erityisen paljon testiryhmäläisillä, jopa 31,5 %.

Ihan kaikille Express Diet ei kuitenkaan sovi. Se ei sovi liian nuorille tai liian vanhoille, ja laihduttajalla pitäisi olla selkeää ylipainoa eli BMI:n tulisi olla yli 25. Tuote ei sovi syöpäpotilaille, ykköstyypin diabeetikoille, leikkaukseen meneville ja sieltä kotiutuneille eikä syömishäiriöisille. Kaiken kaikkiaan tuote on tarkoitettu terveille ylipainoisille.

Haastattelu on kooste 18.3.2019 julkaistusta Hyvinvoinnin.fi artikkelista

Leader Foods Oy
Virkatie 8, 01510 Vantaa
Puh. 09 8364 7310

Ota Yhteyttä
info@exd.fi (kuluttajat)
tuki@exd.fi (jälleenmyyjät)

@expressdietsuomi
#expressdiet