VLCD -ohjelman terveysvaikutukset

Verensokeri

Veren sokeritaso alkaa pudota jo muutamien ensimmäisten vuorokausien aikana ja jatkaa putoamistaan.

Insuliini

Insuliinin herkkyys voi palautua pidempien ohjelmien aikana, parantaen sokerin ottoa soluihin.

Veren rasva-arvot

Veren rasva-arvot kuten kokonaiskolesterolin ja triglyseridin sekä niin sanotun haitallisen LDL sekä HDL kolesterolien arvot paranevat ohjelman aikana.

Matala-asteinen tulehdus

Rasvasolut tuottavat verenkiertoon yhdisteitä, jotka käynnistävät tulehdusreaktioita. Nämä ovat kuitenkin vähäisiä, mutta pitkään jatkuvia ne ovat keholle haitallisia. Rasvan osuuden vähetessä ohjelman aikana nämä matala-asteiset tulehdukset voivat lievittyä.

Kohonnut verenpaine

Lihavoitumisen myötä verenpaine voi kohota, joillakin merkittävästi. VLCD -ohjelman myötä painon pudotessa verenpaine voi alkaa laskea, mutta ei kaikilla. Kohollaan oleva verenpaine on sydän- verisuonitautien riskitekijä.

Vyötärölihavuus

Vyötärölle kertynyt rasva on keholle haitallisinta. Vyötärön alueella on aineenvaihdunnan kannalta tärkeitä elimiä, niiden toimintaa häiritsee voimakas rasvoittuminen. Vyötärölihavuus on aikuisiän diabeteksen riskitekijä. VLCD -ohjelma auttaa vähentämään vyötärölihavuutta.

Liikunta VLCD -ohjelman aikana

Matalasykkeistä liikuntaa ja kevyttä painoharjoittelua voi harrastaa. Terävin voimantuotto voi jäädä saavuttamatta, mutta tämänkin on yksilöllistä. Harjoittelu voi sujua yllättävän hyvin, joten rajoja kannattaa koetella.

Leader Foods Oy
Virkatie 8, 01510 Vantaa
Puh. 09 8364 7310

Ota Yhteyttä
info@exd.fi (kuluttajat)
tuki@exd.fi (jälleenmyyjät)

@expressdietsuomi
#expressdiet